Viktig ved oppsett av trådløse nettverk

Når et trådløst nettverk settes opp er det spesielt tre ting å passe på. For det første gjelder det å endre standard passord for å logg inn på routeren. Logge inn på routeren gjør man for å konfigurere og endre innstillinger. 

Det andre er å bruke kryptering av radiobølgene som sendes til og fra routeren. Her finnes ulike nivåer og det beste på routere i dag er WPA2. Du bør ikke velge å kjøre slik at man ikke trenger noen nøkkel for å koble seg til nettet ditt, frarådes sterkt. Det første nivået av sikkerhet heter WEP og er em kryptering som gjør at informasjon mellom router og PC krypteres. Krypteringen som brukes i WEP kan enkelt knekkes med fritt tilgjengelig programvare. FBI viste i 2005 at de kunne knekke denne på under 3 min.

De fleste routere og enheter kan i dag bruke minst WPA, som ble en forbedring der sikkerhetsnøkkelen forandrer seg dynamisk (skiftende). Naturligvis blir det da betydlig vanskeligere å knekke krypteringen. En enda sterkere kryptering er WPA2, og denne anbefales å bruke. Bruk WPA/WPA2-Personal (WPA-PSK).

Tredje tiltak er å vurdere å skjule signalene fra routeren. 

   Hvordan legge til Google som søkemotor i Internet Explorer 9

Mange lurer sikkert på hvordan man kan endre søkemotor i Microsoft sin nettleser Internet Explorer 9. Standard er at det er Microsoft sin egen søkemotor som brukes Bing. Klikk på denne linken for å laste ned tillegget som trengs. Du får da opp denne siden og trykker den orange knappen. Da får du opp denne boksen, merk av for "Gjør denne til standard søkeleverandør" og klikk Add


   Sjekke min standard/default søkemotor i Internet Explorer

 
Følgende vindu kommer opp:

1. Klikk på Søkeleverandører i venstre kolonne, om det ikke står Standard under Status klikker du 2. deretter på Google i hovedkolonnen. 3. Klikk på knappen nederst til høyre "Bruk som standard". Om du ønsker at programmer innstallerer ikke skal kunne endre på dette merker du av i boksen 4. som vist på bildet.